Food

Quiche cu loboda, leurdă şi branză de capră

March 21, 2017

Dacă tot e vremea verdeţurilor de primăvară, m-am pus pe treabă. Ştiam de ciorbă de lobodă, dar cam atât. O plantă pe care ştiu să o gătesc într-un singur fel…ruşine. Pai de ce când are o aromă atât de faină şi o culoare de-ţi vine să ţi-o agăţi în piept?!

După o scotoceală prin frigider am dat peste o bucată zdravănă de brânză de capră, o legătură de leurdă şi câteva măsline care au ţinut morţiş să vadă cu ochii lor loboda adusă de la piaţă. Şi să vezi potriveală când le-am pus lângă un pahar de ayran cu mentă :)

Ingrediente:

Pentru compoziţie:

  • 300 g de brânză de capră
  • 3 legături de lobodă
  • o legătură de leurdă
  • 3 ouă
  • o mână de măsline

Pentru aluat:

  • 100 g de unt
  • 250 g de făină
  • un ou
  • un praf de sare

Mi-am pus şorţul şi m-am apucat de aluat. Prima dată am amestecat toate ingredientele (untul fărmiţat cu furculiţa, făina cernută, oul şi sarea), am frământat aluatul obţinut şi l-am lăsat să se odihnească în frigider.

Cât timp aluatul e la frigider, am tocat leuda şi loboda. Am spart ouăle într-un castron şi le-am bătut bine. Peste ele am adăugat brânza rasă, leurda şi loboda. Am amestecat bine compoziţia şi m-am întors la prepararea aluatului.

Am întins mingea de cocă şi am aşezat-o în tavă apăsând-o cu degetele până când a luat forma vasului. Am băgat-o în cuptor timp de 15 minute la foc mic, după care am scos-o, i-am pus umplutura şi decorul de măsline şi am băgat-o la loc. De data asta a stat aproape jumătate de oră la 180 de grade. E gata când începe să se rumenească.

Trebuie să mă credeţi pe cuvânt că e mai bună decât pare :)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply