Food

Quiche cu brânză de capră

January 17, 2016

Vai ce e afară! Știu că știți, dar nu mă pot abține. La prima oră (11 și ceva) mi-am pus ghetele în picioare și am rupt-o la fugă prin zăpadă. M-am întors după un sfert de oră. Pff, nu mai rezist ore întregi cum stăteam acum ceva vreme (bătrânețea asta, hehe!). Restul zilei l-am petrecut pe lângă cuptor. Un playlist din ’70 și un litru de cafea. Clasic!

La prânz ne-am delectat cu o porție de quiche cu brânză de capră, rucola și porumb, iar mai târziu am mâncat fursecuri cu lapte. Acum e vremea pentru un film, dar între timp să vă las rețeta quiche-ului faimos:

Ingrediente:

Blat

  • 250 g făină
  • 90 g unt
  • o linguriță de drojdie uscată
  • 50 ml apă
  • o linguriță de sare

Umplutură

  • 100 g porumb fiert
  • o lingură de ulei de măsline
  • 100 g rucola
  • 4 căței de usturoi
  • 30 ml vin alb demisec
  • 3 ouă
  • 100 ml smântână
  • 200 g brânză de capră
  • sare

Am dizolvat drojdia în apă, după care am adăugat untul și apoi făina, amestecând bine. Am frământat aluatul până când a devenit omogen. Ghemul de cocă trebuie să stea la frigider cât timp faceți umplutura. În mod normal nu se pune drojdie, dar eu am încercat și mi-a plăcut mult rezultatul, așa că v-o recomand și vouă.

Încingem uleiul într-o cratiță și adăugăm cățeii de usturoi întregi, dar striviți. Îi lăsăm un minut, stingem cu vin, după care îi scotem usturoiul și îl aruncăm. Am oprit focul și am adăugat porumbul, rucola, smântâna și brânza tăiată cubulețe. După ce s-a răcit complet compoziția, am adăugat și ouăle bătute. Am amestecat bine și i-am pus sare.

Blatul trebuie întins și așezat pe tavă, apoi turnată umplutura. Am încins cuptorul la 180°C și am copt quiche-ul timp de 30-40 de minute.

Se mănâncă și rece, dar pe frigul ăsta, mai bine fierbinte, în pat, cu o carte bună și un pahar de vin aproape. ;)

dianadragne.ro-quiche22dianadragne.ro-quiche1

You Might Also Like