Food

Pumpkin & onion tart

November 6, 2015

Ultima. Pe cuvânt de cercetaș. E ultima rețetă cu dovleac pe care o vedeți aici, în toamna asta. Mi-am făcut damblaua, iar tarta asta mi-a pus capac. De bună, e foarte bună, dar să nu mă credeți pe cuvânt. Luați un dovleac mare, plăcintar de preferat, și încingeți cuptorul.

Combinația dintre plăcintarul dulce și aroma înțepătoare a cepei mi-a plăcut mai mult decât prăjiturile. Rețeta a fost pregătită afară sub un nuc îngălbenit, în caz că vă întrebați ;)

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 300 grame de făină
  • 150 grame de unt
  • un ou
  • 4 linguri de apă
  • un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 500 grame de dovleac
  • o ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • un praf de sare

Întâi am pregătit blatul, amestecând făina cu oul și untul rece, tăiat bucăți. Am obținut un aluat dens, pe care l-am înfășurat într-o folie și l-am băgat în frigider.

Pentru umplutură, am spălat dovleacul, l-am tăiat bucăți și l-am copt 20 de minute la 160 de grade. Între timp am tocat ceapa și usturoiul. Am scos aluatul din frigider și l-am întins pe o hârtie de copt. Am tăiat dovleacul copt cubulețe și l-am așezat în aluatul din tavă. Peste el am pus ceapa, usturoiul și un praf de sare. Am băgat tarta în cuptor, pentru 20 de minute la 160 de grade.

Când e gata, o scoateți din cuptor și o mâncați în grădină, pe balcon sau oriunde vă mai bat câteva raze de soare.

Happy Friday!

dianadragne.ro-tartacudovleacsiceapa1-dianadragne.ro-tartacudovleacsiceapa2- dianadragne.ro-tartacudovleacsiceapa3- dianadragne.ro-tartacudovleacsiceapa5-

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply