Food

Pumpkin & hazelnut cakes

September 23, 2015

De câteva zile mă tot uit după toamnă și nu o văd. Puloverele din dulap strigă la mine. Sper să nu strâmbați din nas, dar eu mă dau în vânt după frunzele galbene căzute pe jos. Îmi place și ploaia de noiembrie care face cafeaua să miroasă mai frumos. Profilul de Instagram se îngălbenește și el prin octombrie.

Sâmbătă am fost la țară și mi-am luat porția de atmosfera autumnală. Înainte să plec, bunica mi-a îndesat în bagaj un dovleac și un săculeț cu alune.

Ieri l-am copt și acum măcar miroase a toamnă, chiar dacă vă povestesc de ea îmbrăcată în maiou.

Pentru prăjitura cu dovleac și alune de pădure am folosit:

Umplutura:

  • 500 grame de dovleac copt
  • 50 grame de unt
  • 300 grame de zahăr
  • o linguriță de scorțișoară
  • 2 linguri de amidon
  • alune de pădure

Blat:

  • 200 grame de făină
  • o linguriță de praf de copt
  • 100 grame de iaurt
  • 100 grame de ulei
  • 100 grame de zahăr
  • 2 ouă
  • esență de vanilie (o să vă arăt zilele următoare cum mi-am făcut singură)

Întâi am tăiat dovleacul în două și l-am pus în cuptorul încins la 200 de grade. A stat acolo până s-a copt. Între timp eu am pregătit blatul. Am bătut ouăle cu zahărul, apoi am adăugat uleiul, iaurtul și esența. În final am pus praful de copt peste făină și le-am amestecat pe toate în compoziție. Am turnat blatul într-o tavă de 30 x 35 cm și l-am băgat în cuptor, pentru 10 minute, la 160 de grade (în felul ăsta blatul se întărește puțin și cele două straturi rămân separate.

Am adunat dovleacul copt din coajă. L-am amestecat cu untul, zahărul și amidonul. Apoi am încorporat alunele pisate și scorțișoara. Am scos blatul din cuptor și am turnat peste el compoziția de dovleac. Am băgat prăjitura din nou în cuptor, încă 20-25 de minute (se testează cu o scobitoare). Când e gata, se decorează cu zahăr pudră și alune.

Prăjitura asta are instrucțiuni precise:

se mănâncă pe verandă, sub un stejar îngălbenit, ascultând Luluc – Small Window :)

dianadragne.ro-pumpkincake3 dianadragne.ro-pumpkincakedianadragne.ro-pumpkincake5

Bon Appétit!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ionela Colors September 23, 2015 at 11:53 am

    Ce bine arata!! Cred ca este si gustoasa.

    • Reply Diana September 23, 2015 at 5:24 pm

      Mulțumesc! A fost tare bună, dar la noi se termină după câteva ore :)

    Leave a Reply