Food

Poppy seed cake

January 8, 2016

Sunt câteva lucruri fără de care nu m-aș mai simți acasă. Știți ce zic; sentimentul pe care îl ai când intri pe ușă, arunci geanta în hol și te dizolvi în canapea. Ei bine, pe acolo mai e câte ceva care îți accentuează starea de relaxare. Pentru mine e checul, cafeaua și mâța. Sar din bocanci direct în bucătărie, pun ibricul pe foc și îmi tai o felie de chec. Mă așez pe canapea, iar Oslo își face culcuș la mine în brațe. Îmi întind degetele de la picioare și sorb din cafeaua cu lapte.

Foarte rar se întâmplă să nu am chec, un pandișpan de vreun fel sau măcar o negresă în frigider. Cafeaua lângă o felie de prăjitură are mai mult haz decât o cafea lângă nimic, nu? Zilele trecute am încercat rețeta de mai jos cu vanilie și mac.

Am folosit:

  • 50 g de mac
  • 300 g de făină
  • 1 pachet de praf de copt
  • un praf de sare
  • 200 g de unt (la temperatura camerei)
  • 250 g de zahăr
  • 100 ml de lapte
  • 4 ouă
  • o păstaie de vanilie
  • o esență de migdale
  • zahăr pudră pentru decor

Întâi am bătut ouăle cu zahărul până când am obținut o cremă consistentă și deschisă la culoare. Apoi am adăugat untul, praful de copt, laptele și sarea, iar făina a fost turnată pe parcurs, în timp ce mixam compoziția. La final am pus semințele din păstaia de vanilie, esența de migdale și macul.

Am turnat compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și am băgat-o în cuptorul încins la 160 de grade, timp de 40 de minute.  Se mănâncă rece, cu frișcă sau cu sirop de afine.

Miroase genial și o să vă facă poftă de stat în casă. Poate o încercați mâine ;)

dianadragne.ro-cakeseed22dianadragne.ro-cakeseed6 dianadragne.ro-cakeseed55

Tgif! Să aveți o seară faină!

You Might Also Like