Food art

peanut butter banana brownies

May 9, 2017

Cumva m-am ales cu un borcan cu unt de arahide în frigider, pe care am amânat să-l încerc la gândul că nu sunt mare fan. Aşa fac de fiecare dată cu aromele noi; amân să le încerc, îmi setez în minte refuzul şi apoi sunt uimită de ele şi nu le mai pot lăsa.

Săptămânile astea, totul e cu unt de arahide. Negresă, fulgi de ovăz, smoothie, era să pun şi în ciorbă, dar m-a oprit Dorin la timp :)

Aa. Şi să nu uit, în caz că are importanţă (după ce construieşti o casă, fiecare leu contează, grr…!), reţeta asta costă super puţin.

Ingrediente:

  • 2 căni cu făină
  • 1  cană cu zahăr
  • 1 cană cu lapte
  • 2 ouă
  • un plic cu praf de copt
  • 1/3 cană cu ulei
  • 4 linguri de cacao
  • 4 linguri de unt de arahide
  • 1 banană
  • câteva nuci
  • un praf de sare
  • hârtie de copt

Întâi am pornit cuptorul la 150 de grade, că negresa-i gata cât ai zice numaidecât.

Am mixat ouăle cu zahărul până când am obţinut o cremă. Peste ele am adăugat uleiul, laptele şi le-am amestecat uşor. Am adăugat făina, praful de copt, lingurile de cacao, sarea şi untul de arahide.

Le-am mixat bine până când am obţinut, iarăşi o cremă. Am tapetat o tavă cu hârtie de copt şi am turnat jumătate din compoziţie în tavă. Am tăiat banana felii şi am aşezat-o în tavă, după care am turnat uşor şi restul de compoziţie. În felul ăsta feliile de banană rămân la mijlocul negresei, nu deasupra.

Peste ea am presărat nucile şi am băgat-o la cuptor, unde a stat 30 de minute.

E rapidă, ieftină şi merge bine cu dimineţi ploioase şi cafea :) Enjoy!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply sabina r June 3, 2017 at 11:09 am

    made it, loved it :D

  • Leave a Reply