Food

Orange gingerbread cookies

November 25, 2016

E perioada aia din an în care stau în bucătărie mai mult pentru miros. Pun prăjitura în cuptor, îmi fac o cafea, îl iau pe Hemingway de mână şi ne aşezăm la poveşti. De data asta, casa a mirosit a cuişoare şi portocală. Am copt fursecuri jumătate de zi şi am intrat în spiritul iernii. Ah, abia o aştept!

Până vine, o să vă las o reţetă faină, să vă răsfăţaţi nările şi papilele gustative.

Ingrediente:

  • 350 de grame de făină
  • 250 de grame de miere
  • 120 de grame de unt
  • un pliculeţ de praf de copt
  • o păstaie de vanilie
  • jumătate de linguriţă de cuişoare (pudră)
  • un sfert de linguriţă de scorţişoară
  • o linguriţă de coajă rasă de portocală (atenţie să fie bio, fără coloranţi, ceară, etc)
  • un praf de sare

Întâi am topit untul şi l-am amestecat cu mierea. Separat am amestecat şi ingredientele pudră; făina, praful de copt, condimentele, sarea, coaja de portocală şi seminţele din păstaia de vanilie.

Am turnat compoziţia lichidă peste mixul de făină şi le-am frământat până când s-a omogenizat aluatul.

L-am împachetat în folie şi l-am pus la frigider pentru câteva ore. În timpul ăsta untul se întăreşte şi stabilizează compoziţia. Când l-am scos, l-am lăsat puţin să se dumerească, după care l-am întins cu un sucitor, am decupat formele şi le-am pus la copt.

În cuptor vor sta zece minute la 160 de grade. Mare grijă să nu se ardă, că sunt foarte rapizi. Te-ai întors cu spatele şi s-au înnegrit de supărare :)

După ce se răcesc, se păstrează în borcan cât timp rezistaţi.

Rezultatul final: se topesc în gură, iar în nas îţi rămâne un miros de sărbătoare, minute bune după ce i-ai mâncat.

dsc_0005-2 dsc_0008-2dsc_0019-2

Spor la joacă! :)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Irina Coffentropy November 26, 2016 at 1:28 pm

    uuuu, yass! De când tot caut o rețetă de biscuiți care nu se deformează la copt :) Am o formă de tăiat biscuiții sub formă de câine și abia aștept să o pun la treabă :)) Awesome, îi dau print ;)

    • Reply Diana November 26, 2016 at 9:18 pm

      Mă bucur că îţi face cu ochiul! Să nu te zgârceşti la coaja de portocală. Aştept poze :)

    Leave a Reply