Food

Orange flavored gingerbread

December 20, 2015

Anul ăsta de Crăciun o să fac multe bunătăți. Mai multe decât putem mânca. Visez deja cutii cu fursecuri, un tort mare și lat cu cocos și migdale, câteva trufe de ciocolată și poate o să fac lichior de ouă. Știți momentele alea în care vrei toate dulciurile din lume, făcute ghem și înghesuite la tine în sufragerie? Atunci e bine să fii cât mai departe de cuptor, dar dacă totuși te prinde aproape, te apuci să coci prăjituri până dimineața.

Zilele trecute am pus în cuptor primele stele din turtă dulce. Au ieșit fragede și bronzate, iar după ce înghiți, simți cum respiri mirosul de scorțișoară și portocale, în care e învăluit fursecul. Asta e cea mai bună rețetă pe care am încercat-o eu vreodată.dianadragne.ro-gingerbr16

Ingrediente – turta:

  • 400 g de făină
  • 100 g de zahăr
  • 300 g de miere
  • 100 g de unt
  • 1 ou
  • o portocală (suc + coaja rasă)
  • 1 plic de praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • scorțișoară
  • ghimbir
  • nucșoară
  • cuișoare

Ingrediente – glazura:

  • 1 albuș
  • 300 g de zahăr pudră

Mai întâi am amestecat mierea cu zahărul și cu untul. Le-am pus într-o cratiță la foc mic până s-au dizolvat toate. După ce s-au răcit câteva minute, am adăugat oul, lingurile de cacao și condimentele (nu uitați de coaja de portocală) și am amestecat bine. În final am adăugat făina cu praful de copt și am început să frământ. Aluatul e foarte lipicios, dar nu are nici o vină, așa că să nu vă supărați pe el prea tare. Am pus treptat și sucul de portocală. Am băgat aluatul în frigider timp de câteva ore.

Când l-am scos de acolo, am început să-l întind cu făcălețul și să decupez formele. Grosimea foii trebuie să fie de 5 mm. Am așezat turtițele pe hârtie de copt și le-am băgat în cuptorul încins la 160 de grade, unde le-am lăsat 15 minute. Prăjiturile nu trebuie să se rumenească, chiar dacă sunt moi când le scoateți din cuptor.

Cât timp s-a răcit turta am pregătit glazura. Am bătut albușul spumă și am adăugat treptat zahărul pudră. Eu nu am avut formă pentru modele, așa că am desenat pe ele cu vârful unei scobitori. Sper să aveți răbdare ;)dianadragne.ro-gingerbr77 dianadragne.ro-gingerbr23dianadragne.ro-gingerbr53

Noi deja nu mai avem turtă dulce. Să vedem cât rezistă la voi. Sper să încercați și voi rețeta asta că e tare faină ;)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply