Food

just call me peachy!

July 29, 2017

Bucătăria miroase a piersici. Eu muşc dintr-o bucată de tartă mai mare decât îmi încape în gură şi mă uit la peretele proaspăt pictat. Hmm, măcar tarta e bună. Well, nu sunt o muralistă, dar şorţul de bucătar îmi pică bine.

Ar merge şi o cafea.

Dacă toate pieţele sunt pline de piersici, măcar să ne bucurăm de ele, că acuş încep să pice frunzele şi să se coacă dovlecii. Am găsit reţeta asta într-o carte veche de prăjituri şi e musai să v-o arăt, că e tare bună:

Ingrediente:

  • 250 g de făină
  • 100 g de unt rece
  • 4 ouă
  • 250 ml de lapte
  • 50 g de zahăr
  • 20 g amidon
  • 3 piersici mari
  • o păstaie de vanilie

Întâi m-am apucat de aluat. Am amestecat făina cernută cu untul şi am frământat uşor. Apoi am adăugat un ou, sare şi puţină apă rece.  Am amestecat bine compoziţia, iar când a devenit uniformă, am băgat-o în frigider.

Am pus laptele la fiert împreună cu păstaia de vanilie într-o cratiţă mare. Separat am amestecat trei gălbenuşuri (doar gălbenuşurile), cu amidonul şi cu zahărul. Am turnat compoziţia peste lapte, i-am dat focul mic şi am amestecat bine de tot până când s-a omogenizat. I-am oprit focul şi am acoperit-o cu folie alimenară, să nu facă o crustă pe deasupra.

Cât timp s-a răcit crema, am curăţat piersicile de coajă şi le-am tăiat în felii subţiri.

Am aşezat aluatul în tavă şi l-am întins bine şi cât mai uniform. Peste el am turnat crema rece şi am aşezat feliile de piersică.

Tarta a stat la cuptor 20 de minute la 180 de grade.

Se mănâncă rece, din frigider, pe verandă, balcon sau pe o pătură, la picnic. :)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply