Food

Încă o rețetă cu dovleac. Ultima.

December 3, 2015

Nu m-am putut abține. Uite încă o rețetă cu dovleac. Luna trecută vă dădeam cuvântul meu de cercetaș că vă scutesc de toată nebunia asta portocalie. Noroc că nu sunt cercetaș.

Zilele trecute a venit o prietenă în vizită și i-am pus șorțul de gât. Teoretic, desigur. Practic, nici măcar atât. Pe sub genele rimelate i-am aruncat o privire milogitoare și i-am propus să îmi facă patru plăcinte. Patru pentru că aveam un dovleac cât mine de mare, rămas de la Halloween și trebuia transformat în ceva. Procesul a implicat multe râsete și o tonă de vase murdare, dar rezultatul a fost aromat și fotogenic.

Ingrediente:

  • 500 de grame de dovleac copt
  • 200 de grame de zahăr
  • 100 de grame de unt
  • 3 ouă
  • 50 de grame de smântână dulce
  • 200 de grame de făină
  • un cubuleț de drojdie
  • o mână de nuci tocate
  • coajă de portocală
  • scorțișoară
  • cuișoare
  • cardamon

Întâi am pregătit blatul. Pentru asta am dizolvat drojdia în puțină apă, cu o lingură de zahăr. Apoi am frământat un aluat dens din făină, drojdie și unt. Am pus coca în frigider, după care am pregătit compoziția. Ouăle, dovleacul, zahărul și nucile se amestecă într-un vas. Apoi am adăugat smântâna și condimentele.

Am scos aluatul din frigider, l-am întins cu făcălețul și l-am așezat în forma pentru tartă. Am păstrat o parte pentru model. Am turnat compoziția în tavă și am nivelat-o cu o lingură. Pe deasupra am așezat brăduții și am băgat-o în cuptorul încins. A stat acolo 30 de minute la 150 de grade.

Se pudrează cu zahăr și se mănâncă rece sau caldă, cum vă place, dar musai lângă o cană de cafea ;)

dianadragne.ro-partypartypie dianadragne.ro-partypartypie2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply