Food

Homemade granola

August 23, 2017

Puţine dimineţi încep fără omletă pe aici, dar când se întâmplă aşa, pe masă apare ceva dulce de fiecare dată. Şi cum nu sunt fan fructe, încerc să le integrez în prăjituri sau să le ascund pe fundul castronului prin cu cereale.  Sigur, nici cerealele nu îmi plac, dar şi aici am găsit soluţia: granola. Reţeta mea e foarte simplă şi are un gust chiar agreabil (pentru mine, pentru altcineva e delicioasă). :)

După ce am scos-o din cuptor şi s-a răcit niţel, am amestecat-o cu lapte acru şi bucăţi de pepene galben. Ba chiar i-am mai pus şi câteva frunze de mentă, să-mi păcălesc mofturoasele papile gustative.

Ingrediente:

  • 300 g fulgi de ovăz
  • 100 g fulgi de orz
  • 50 ml ulei de măsline
  • 100 ml miere
  • 50 ml apă
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • un praf de sare
  • 30 g seminţe (in, susan, floarea soarelui, etc)

Într-un vas încăpător am amestecat fulgii de ovăz, pe cei de orz, sarea şi scorţişoara, iar separat; mierea, apa şi uleiul. Am turnat compoziţia lichidă peste fulgi şi i-am alestecat bine.

Am aşezat amestecul într-o tavă, pe hârtie de copt, într-un strat subţire şi l-am băgat la cuptor. A stat în cuptor până când au devenit aurii şi crocante.

Am lăsat granola să se răcească, după care am aşezat-o într-un borcat din siclă unde… nu a rezistat prea mult.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply