Food

Grepfrut cheesecake

August 25, 2015

Eu sunt atât de pofticioasă și nerăbdătoare, încât intru în bucătărie, văd ce ingrediente am și încep să le combin cum nimeresc. Vineri seara m-am hotărât să mai răresc prăjiturile și am luat un kilogram de grepfrut pentru micul dejun. Sâmbătă, o poftă de cheesecake mi-a dat planurile peste cap. Poftele sunt permise când plouă afară, asta e regula în casa noastră :)

Ingrediente:

– 150 grame de făină
– 60g unt topit
– o linguriță de praf de copt
– o păstaie de vanilie
– 450 g brânză dulce bine scursă
– 2 grepfruturi
– 150 g zahăr
– 3 ouă

Am încins cuptorul la 150°C și am tapetat tava (diametrul de 17 cm) cu hârtie de copt. Am bătut ouăle cu zahărul până când am obținut o cremă. Am încorporat apoi untul topit, făina, praful de copt și semințele din păstaia de vanilie. Zeama de la un grepfrut se mixează cu brânza, apoi se încorporează în aluat. Am turnat compoziția în tavă și am băgat-o în cuptor pentru o oră și un sfert. Al meu e galben pentru că mă aprovizionez cu ouă de la bunica, dar altfel o să iasă alb/ roz.

Trebuie lăsată să se răcească în frigider câteva ore, dar abține-te dacă poți :)
dianadragne.ro- grapefruitcheesecake6dianadragne.ro- grapefruitcheesecake20dianadragne.ro- grapefruitcheesecake

You Might Also Like