Food art

Ginger dressing

May 12, 2015

Am tot auzit despre ghimbir ba una, ba alta. Se spune că ori îți place, ori nu. La mine nu a fost așa. Când am gustat prima dată mi s-a părut că mi-a agresat papilele gustative și mirosul lui mi-a rămas blocat în nas. Clar, nu mi-a plăcut. Am mai încercat și în altă combinație. A doua oară mi s-a părut acceptabil, iar acum beau toată vara limonadă cu ghimbir.

De curând am descoperit că e bun și în salată. E un dressing dulce/iute/acrișor, sănătos, care merge foarte bine cu brânza de capră (don’t judge my taste).

Ingrediente:

– o rădăcină de ghimbir
– o lămâie mare
– 3 linguri de miere
 
 Am dat prin răzătoare ghimbirul, am stors lămâia și am amestecat toate ingredientele într-un borcan. Le-am lăsat o oră la macerat, după care am pus două lingurițe peste salata de spanac, brânză și nuci. 
Să-l încercați și cu apă plată. Două lingurițe într-un pahar de apă.
O să vă placă, promit! :)

Processed with VSCOcam with f2 preset 2015-05-08 06.21.40 2 2015-05-08 06.21.36 1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply