Food

Eggnog Cake

December 29, 2015

Nu e asta săptămâna perfectă? 25 a trecut, dar stai, vine Revelionul! Astea sunt zilele în care mâncăm ce vrem, cât vrem, beculețele stau liniștite pe perete, fără să te dojenească nimeni despre cât de în urmă e Crăciunul. Nici nu am terminat tortul trecut, că deja fac planul pentru următorul. Despre ăsta v-am promis să vă povestesc dacă îmi iese bun și a ieșit, so here we go!
dianadragne.ro-eggnogcake87

L-am pregătit din Ajun și l-am lăsat în frigider până a doua zi. Știu că e greu, dar merită așteptarea ;)

Ingrediente:

Pentru blat: 3 ouă, 400 g de făină, un plic de praf de copt, 100 g de unt, 200 g de zahăr, esență de migdale

Pentru cremă: 200 ml de smântână pentru frișcă, 200 g de ciocolată albă cu cocos

Pentru sirop: lichior de ouă

Am mixat ouăle cu zahărul, apoi am adăugat untul topit și esența. Am amestecat făina cu praful de copt și le-am încorporat și pe ele în compoziție. Tava în care urmează să coaceți blatul trebuie tapetată cu hârtie de copt și cuptorul trebuie încins la 150 de grade. După 40 de minute de așteptat, blatul e gata. L-am lăsat să se răcească în voie, timp în care am făcut crema.

Am turnat smântâna într-o cratiță și am rupt ciocolata în bucățele mici. Le-am pus împreună pe foc, la treapta cea mai mică. Aveți grijă să nu fiarbă, nici măcar un clocot, pentru că nu se mai bate frișca. După ce s-au topit, am amestecat și am lăsat crema să se răcească întâi afară, apoi două ore în frigider. După ce a stat la rece, trebuie mixată până când își dublează volumul și se deschide la culoare. Practic se bate frișca.

Blatul trebuie tăiat pe orizontală. Folosiți un cuțit lung și foarte bine ascuțit, altfel riscați să rupeți tortul. Am amestecat cinci linguri de lichior cu cinci de apă și am însiropat blatul. Dacă nu vi se pare suficient, puteți să mai puneți sirop.

În final am întins crema pe blat și am montat tortul. L-am decorat cu cocos, migdale și bomboane. E musai să stea peste noapte la frigider. O să vedeți ce bun e și merge bine cu petrecerea de revelion ;)dianadragne.ro-eggnogcake509dianadragne.ro-eggnogcake

Tortul ăsta are gust de migdale și de relaxare, de sărbătoare și de prăjitură de casă.  După ce îl mănânci, te întinzi lângă foc și bei o cană de cafea cu lapte, cu ochii întredeschiși.

Să aveți o săptămână călduroasă și leneșă :D

You Might Also Like