Food

Dark chocolate muffins

May 26, 2015

Oh, Muffins! Prieteni de nădejde pentru fete singure, brioșele cu ciocolată nu lipsesc de lângă cafea când Dorin nu e acasă. Rămâne între noi, dar când el e plecat îmi e foarte greu să car ciocolata de la magazin, acasă.

De fiecare dată când rămân cu Oslo, munți de jeleuri invadează bucătăria, printre ei curge râul de licoare neagră și acidulată, uneori plouă cu bomboane. Ați veni în vizită, așa-i? :)

Brioșele cu ciocolată și nuci se fac așa:

Ingrediente

– 100 grame de unt
– 200 grame de făină
– 1 plic praf de copt
– 1/2 linguriță de sare
– 100 grame de ciocolată
– 200 grame de zahăr
– 2 ouă
– o păstaie de vanilie
– 50 ml lapte
– 2 linguri de cacao

  • 1. Am amestecat făina cu praful de copt, cacaoa și sarea.
  • 2. În alt vas am mixat zahărul cu untul. Am adăugat apoi ouăle și în final interiorul păstăii de vanilie.
  • 3. Când am obținut o cremă fina, am adăugat făina, lingură cu lingură și am amestecat în continuare.
  • 4. În final am pus laptele și nucile.
  • 5. Compoziția, așezată în formele de brioșe, a stat 30 de minute în cuptor. După ce s-au copt le scoateți din tavă și le lăsați să se răcească.

Se mănâncă toată tava, că altfel e bad luck :)

dianadragne.ro-browniesnut22dianadragne.ro-browniesnut252

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply