Food

Coquito

December 23, 2014

De când a venit frigul am băut ciocolată caldă cât pentru tot anul, așa că era nevoie de o schimbare. Băutura asta vine din Puerto Rico și se ia la întrecere cu lichiorul de ouă americănesc. Eu zic că după ce bei Coquito te convingi care e mai bun. Rețeta e așa:

Ingrediente:
  • 2 gălbenușuri
  • 325 ml lapte evaporat
  • 400 ml cremă de cocos
  • 400 ml lapte condensat
  •  un praf de cuișoare
  • o linguriță de scorțișoară
  • un praf de nucșoară
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • rom alb

Am mixat gălbenușurile cu laptele evaporat, apoi le-am pus la bain-marie câteva minute.
L-am lăsat să se răcească și după l-am mutat în blender. În final am adăugat restul ingredientelor și le-am amestecat bine. Trebuie păstrat la frigider. La mine nu a rezistat decât o zi, dar de Crăciun fac iar : )dianadragne.ro-coquito2

You Might Also Like