Food

Coconut Cheesecake

May 6, 2015

Suntem mulți fani cheesecake pe aici, dar fiecare vrea câte o variantă diferită. Săptămâna trecută am făcut prăjitura cu cocos, dar am plecat cu bicicletele la țară și nu am apucat să v-o arăt. E aproape cea mai bună prăjitură din lume (doar dacă îți place cocosul)! :)

Blat:

  • 150 g biscuiți simpli
  • 140 g unt
  • 1 lingura nucă de cocos rasă
  • 1 plic zahăr vanilat

Crema de cocos:

  • 400 g lapte de cocos
  • 200 g ricotta/branza de vaci
  • 1 lingura miere
  • 16 g foi de gelatină/ 13 g gelatină praf
  • 125 g zăhar
  • 300 ml smântână îndulcită pentru frișcă
  • un baton de vanilie

Preparare:

  • Întâi am mixat biscuiții cu untul rece, fulgii de cocos  și cu zahărul vanilat. Am așezat mixul într-un vas rotund și l-am presat cu o lingură.
  • L-am lăsat în frigider cât timp am preparat crema.
  • Am dizolvat geatina și am încălzit laptele de cocos, fără să îl fierb.
  • Am stins focul și am adăugat gelatina. Le-am lăsat să se răcească bine.
  • Am mixat apoi ricotta cu mierea, zahărul vanilat și vanilia. Am mixat separat frișca și le-am amestecat împreună.
  • Am încorporat și mixul de gelatină și le-am pus peste blatul de biscuiți din frigider.
  • L-am lăsat în frigider 2 ore (în caz că vă întrebați de ce arată așa urât).
  • Dacă vreți să vă iasă bine îl lăsați 5-6 ore :)

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset

You Might Also Like