Food

Cheese pie

February 2, 2016

A fost greu să aleg o prăjitură. Iarna asta am gătit în fiecare zi cel puțin una. Da, serios! Au fost zile în care am copt și trei feluri. O să arunc vina pe vreme. Dacă e urât afară, în casă trebuie să miroasă a scorțișoară și cafea. Cu cât e mai frig, cu atât mai multe rețete încerc în ziua aia.

Tarta de mai jos e o combinație între cremă de zahăr ars și plăcintă. Nici nu îmi mai dau seama dacă pozele de mai jos o avantajează, dar oricum am mâncat-o și nu poate să riposteze. Pot să vă garantez că a fost tare bună ;)

Here we go:

Ingrediente:

  • mascarpone – 500 de grame
  • biscuiți -400 de grame
  • unt – 100 de grame
  • nuci coapte – 100 de grame
  • o păstaie de vanilie
  • zahăr – 300 de grame
  • 2 ouă

Am zdrobit biscuiții și i-am amestecat cu untul topit. Am așezat compoziția pe fundul tăvii, presând cu vârful degetelor. După ce am așezat blatul, am preparat crema. Mascarpone trebuie mixat cu cele două ouă și cu zahărul. Am adăugat în compoziție și semințele din păstaia de vanilie. Pe deasupra am presărat cacao.

În final am turnat crema peste blatul de biscuiți și am băgat tarta în cuptor. A stat acolo 50 de minute la 150 de grade. O lăsați să se răcească (dacă puteți) și o mâncați cu nuci presărate pe deasupra, lângă o cafea tare.  ;)

dianadragne.ro-8444 dianadragne.ro-prajituracumascarpone

Asta e rețeta mea preferată de până acum. Are o consistență cremoasă și aroma de vanilie stă să-ți iasă pe nas. Înțelegeți voi. După cum spunea un amic: Parcă muști dintr-un înger! :))

Să aveți o zi faină!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply