Food art

Chec cu matcha şi alune de pădure

May 23, 2016

Am umplut weekend-ul ăsta cu dulciuri, ciocolată caldă, picnicuri în curte şi matcha. Am experimentat o reţetă de chec colorat, în ciuda dorinţelor mele de a nu mânca dulce. În fine, a fost foarte bun. Matcha e fantastică în prăjituri. Iniţial nu mă gândeam că se simte aroma şi am adăugat praful în compoziţie doar pentru culoare, dar gustul e tare fain.

dianadragne.ro-8373

Reţeta arată aşa:

  • 4 ouă
  • 200 g de făină
  • 200 g de zahăr
  • o linguriţă de praf de copt
  • 4 linguri de smântână
  • o lingură de cacao
  • o lingură de matcha
  • un praf de sare
  • o păstaie de vanilie
  • alune de pădure

Am separat albuşurile de gălbenuşuri. Am mixat albuşurile cu un praf de sare şi gălbenuşurile cu zahărul. Am adăugat treptat peste gălbenuşuri făina, smântâna, seminţele din păstaia de vanilie şi praful de copt.

Apoi am împărţit compoziţia de gălbenuşuri în trei boluri separate. Într-unul am adăugat matcha, iar în altul pudra de cacao şi am amestecat bine. Dacă obţineţi o cremă prea consistentă puteţi să mai adăugaţi câteva linguri de lapte.

Spuma de ou se împarte în trei şi se adaugă peste fiecare cremă câte o parte. Am amestecat cu o lingură de lemn, după care le-am aşezat în tavă. Peste compoziţie am presărat alunele de pădure feliate (le-am cumpărat aşa, altfel nu aveam răbdare :D ) şi am pus checul în cuptor. A stat acolo 40 de minute la 150 de grade.

dianadragne.ro-8373321dianadragne.ro-837333

E numai bun cu o cafea fiebinte şi cu un Murakami lângă ea. ;)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply