Food, Jurnal

Ceaiul roşu în două feluri

March 27, 2016

Să nu râdeţi de mine dacă îl ştiţi de mult, dar abia acum am descoperit ceaiul roşu and I’m in love! Am citit câteva articole despre minunile pe care le face, dar nu asta mă interesează în mod absolut. Acum vorbim despre gust, aromă, textură.

Prin Africa se bea de când e lumea. Nişte naturalişti (haha, funny world) l-au descoperit prin Cederberg, Africa de Sud prin 1700 şi ceva, iar de atunci a început să sosească şi prin Europa. Localnicii se cocoţau pe stânci şi tăiau tufişurile de Rooibos, le zdrobeau cu ciocanele şi le lăsau la uscat. Se prepară simplu, cu apă fierbinte şi se bea în două feluri:

1 . Ceai cald cu lapte şi miere – pentru mine e aroma perfectă. E dulce, fin şi delicat. Aroma îţi rămâne în nări şi parcă îţi mângâie papilele gustative. E gustul iernii, de băut sub pătură, cu o carte bună în mână şi cu ochelarii pe nas. Sfat: adăugaţi şi un strop de vanilie că merg tare bine împreună.

2. Ceai cu gheaţă şi lămâie – Abia aştept să-l testez şi la vară. Am pus patru linguriţe de ceai şi l-am lăsat cinci minute. Apoi l-am strecurat şi l-am lăsat să se răcească. I-am pus gheaţă, lămâie şi un strop de miere. Aroma dulce şi răcoritoare e şi mai şi dacă îi adăugaţi două frunze de mentă proaspătă.

Azi am transformat casa în ceainărie şi am încercat câteva variante (nereuşite, hihi) de ceai negru şi ceai roşu, ceai de tei şi ceai roşu, etc. Concluzia e că Rooibos e sociofob şi se înţelege bine doar cu laptele şi mierea, but who doesn’t?  :)

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Raluca March 28, 2016 at 2:23 am

    Eu l-am descoperit acum vreo 5-6 ani, prin liceu. De fapt ceaiul rosu mi-a declansat pasiunea pentru ceai si m-a invatat ca face casa buna cu putin lapte. E licoarea perfecta de dinainte de culcare.

    • Reply Diana April 14, 2016 at 9:36 am

      Aşa e. E tare interesant. De o săptămână am descoperit şi matcha. Urmează să povestesc şi spre el cât de curând.

  • Reply Irina March 30, 2016 at 11:45 pm

    okay, te-am bookmark-uit :) tare drăguț și aproape de suflet e blogul tău :)

    • Reply Diana April 14, 2016 at 9:34 am

      Mlţumesc, Irina! :)

    Leave a Reply