Food, Jurnal

Brunch me!

March 26, 2015

Treaba la noi în birou începe la 11 am, dar neoficial, pe la 10 pun brioșele în cuptor și pregătesc ciocolata caldă pentru brunch. Printre dulciuri, cafea și glume multicolore punem țara la cale. O adiție pe lista amuzantă de mai sus e mâncarea sănătoasă (Unii dintre noi chiar merg la jogging dimineața. Unii!). Odată cu sportul, și brunch-ul a devenit aproape vegetarian.

Mâncarea e pentru toți, dar cafeaua e doar a mea. Vă imaginați ce e acolo, nu? Zahăr, sirop de caramel, frișcă. Încă nu îmi pasă de fitness. Poate la anu’! :)

Azi am făcut brioșe cu fulgi de ovăz și rodii. Nu am apucat să le fac o poză tăiate, fiindcă s-au mâncat înainte să gândesc eu.
dianadragne.ro-muffins3

Ingrediente:

-2 cești de fulgi de ovăz
-2 lingurițe de praf de copt
-1 lingurița de scorțișoară
-un praf de sare
-2 rodii 
-½ ceașcă de sos de rodii 
-1 ceașcă de zahăr
-1 ceașcă de sos de vanilie îndulcit
-2 ouă
-1 ceașcă de făină
-50 de grame de unt topit
-1 ceașcă de lapte
-2 lingurițe cacao
 
        Prima dată am amestecat făina cu praful de copt și cu sarea. Am desfăcut rodiile și am separat semințele. Am mixat untul cu zahărul, apoi am adăugat ouăle, laptele, făina cu praful de copt și sarea. Treptat am mixat împreună toate ingredientele, în afară de rodii, pe care le-am pus pe deasupra la final, după ce am pus compoziția în forma de brioșe. 
       Au stat la cuptor 35 de minute, la foc mic. După ce s-au mai răcit puțin le-am pudrat cu zahăr vanilat, dar vă recomand frișcă. Nu se întâmplă nimic dacă mănânc niște frișcă în plus, nu? Sau zahăr!

dianadragne.ro-muffins5

Cu ceașca de cafea e altă poveste, mai dulce și mai nesănătoasă, pe care poate o să v-o povestesc altădată.

dianadragne.ro-muffins4

Happy brunching!

You Might Also Like