Food

Borcănele cu mentă

July 21, 2015

Duminică seara ne-am întors din Viscri. Am stat trei zile, în care am pedalat mai bine de o sută de kilometri. Nu am calculat caloriile, dar sigur am consumat multe, așa că e timpul să le pun la loc :)

Dacă nu v-am zis deja, mousse-ul de ciocolată e în topul listei mele cu dulciuri. E cremos și miroase a duminică. Știți mirosul de duminică, nu? O aromă pronunțată de relaxare, cu iz ciocolată și sunete șoptite pe fundal.

Mi-au venit câteva idei de petrecere în timp ce aranjam prăjitura. Abia aștept să le pun în aplicare și să vă povestesc de ele și de locația în care deja am plănuit multe, multe întâlniri faine!

Am pus prăjitura în borcanele aduse din Portugalia toamna trecută. Menta înfiptă în blat mă face să mă simt mai puțin vinovată. Vizual, mănânc o plăntuță :)
dianadragne.ro-mentaIngrediente:

Blat

  • 200 gr de biscuiți simpli
  • două linguri de cacao
  • 50 gr de unt
  • o lingură de zahăr pudră
  • o păstaie de vanilie

Cremă

  • 200 gr de ciocolată amăruie cu mentă
  • 250 ml de frișcă lichidă
  • două linguri de zahăr pudră

Întâi am pregătit blatul. Am strivit biscuiții, i-am amestecat cu lingurile de cacao și cu zahărul pudră, după care am turnat peste ele untul topit. În final am adăugat interiorul păstăii de vanilie. Am așezat compoziția pe fundul unui vas, modelând-o cu degetele. Am pus-o în congelator, cât timp am făcut crema.

Pentru cremă, am topit ciocolata la bain-marie, în timp ce am mixat frișca. Când frișca era tare, iar ciocolată topită complet, le-am încorporat încet, cu o lingură de lemn. În final am pus și zahărul. Am turnat crema peste platul din congelator și am pus prăjitura în frigider. Trebuie să stea câteva ore bune. Eu nu am mai avut răbdare și m-am apucat să o mut în borcane.

E bună rece, după serviciu, dar e perfectă duminică după-amiază, în timp ce vezi un film.

Sper să vă placă ;)
dianadragne.ro-mentainborcanel2

You Might Also Like