Food art

Baked falafel

January 1, 2017

Cum să încep anul altfel decât înfăşurată în şorţul brodat şi cu gândul la mâncare. Pe lângă asta, de cinci zile sunt vegetariană (yeey!) şi a venit vremea să las boabele de năut să se rostogolească prin bucătărie, să intre în vorbă cu ceapa verde şi cu usturoiul şi să meargă împreună în blender.

Reţeta e tare simplă şi îţi ia doar 30 de minute, iar chifteluţele de năut sunt perfecte în salată şi sandvişuri.

Ingrediente:

  • 300 de grame de năut uscat
  • o legătură mică de ceapă verde
  • 2 legături de pătrunjel
  • 4 căţei de usturoi
  • 4 linguri de făină
  • 4-5 linguri de ulei de măsline
  • sare, piper şi fulgi de chili

Năutul trebuie pus la hidratat cu o seară înainte, timp în care să îi schimbaţi apa măcar o dată.

A doua zi începe prepararea propriu-zisă. Puneţi în blender, pe rând, câte 4-5 linguri de boabe de năut şi mixaţi până când devine o pastă. Mai uşor e cu un blender de mână.

Când năutul s-a transformat în pastă, adăugaţi restul ingredientelor şi mixaţi bine. Cu mâinile unse cu ulei, formaţi chifteluţele şi aşezaţi-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Băgaţi-le în cuptorul încins la 180 de grade, unde vor sta 10-15 minute.

Când sunt gata, aşezaţi-le pe o farfurie să se odihnească, apoi scăldaţi-le în sos de iaurt cu sumac sau împrăştiaţi-le prin salata cu porumb şi sos de rodii. Credeţi-mă pe cuvânt! ;)

aa1a4

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Miha Rotaru January 13, 2017 at 5:22 pm

    Cat de bine arata, mi s-a facut pofta doar privind pozele. O sa incerc si eu. :)

  • Leave a Reply