Food art

baked asian green beans

July 8, 2017

Ieri, pe la prânz ne-am trezit cu un coş de fasole verde, cadou de la vecini. Aşa-i la ţară; ingredientele proaspete şi curate ca roua de dimineaţă îţi bat la uşă fără să le ceri. Şi asta e doar o mică parte, vecinii ne aduc zilnic mâncare. Roşii, zmeură, tort, bere, mâncare gătită, castraveţi muraţi..cam tot ce îi trebuie unui om. Bag de seamă că e cazul să ne mai îngrăşăm, că altfel îi îngrijorăm pe bieţii oameni, şi aşa prea ospitalieri din fire. Dacă v-am făcut poftă, hai la ţară :)

Dacă nu, hai să vă zic ce au păţit păstăile, poate vă fac ele poftă.

Ingrediente:

  • 2-3 mâini de fasole verde
  • câţiva căţei de usturoi (eu am pus şase că n-am planuri pentru diseară)
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 2-3 morcovi
  • 2 linguri de susan, caju, seminţe de in sau orice seminţe aveţi pe acasă
  • sos de soia
  • jumătate de lămâie
  • opţional: fish fingers

Întâi am spălat bine fasolea, după care am curăţat-o de capetele tari şi am pus-o la fiert. Sunt suficiente câteva clocote.

Între timp am pregătit tăvile (am folosit două tăvi mici, câte una pentru fiecare porţie). Am strivit căţeii de usturoi, i-am aşezat pe fundul vasului şi i-am stropit cu ulei de măsline.

Am aşezat în tavă fasolea scursă de apă şi morcovii curăţaţi. I-am stropit şi pe ei cu puţin ulei (vă recomand un spary, în felul ăsta nu scapi mai mult decât vrei şi mâncarea nu devine prea uleioasă), apoi am presărat seminţele de susan şi un praf de sare.

Le-am lăsat în cuptor aproximativ 35 de minute la 180 de grade. Trebuie să testaţi păstăile să fie moi şi cremoase în interior, dar uşor crocante pe afară.

În final am adăugat bucăţile de peşte şi am stropit totul cu sos de soia şi lămâie.

 

Mâncarea asta e în top zece cele mai bune pe care le-am mâncat eu şi, partea interesantă e că…mie nu îmi plăceau păstăile. Până azi, se pare.

Ştiu că nu am mai scris pe blog de 27 de ani, dar reţeta asta trebuia scrisă :)

Enjoy, dears!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply